Gereed voor vertrek

Stem op Binnenveld foto’s van Jurriën van Beek voor National Geographic

Jurriën van Beek uit Bennekom struinde als kind al door het mooie Binnenveld. De familie had daar weiland waar nu natuur is. Hij zocht er toen al kievitseieren, toen dat nog mocht. Jurriën geniet nu nog steeds van het nieuwe landschap. Als hobby fotograaf maakt hij uiteraard dus ook veel foto’s in het Binnenveld.

Nu staat Jurrien in de spotlights: “Dit jaar heb ik drie foto’s ingezonden voor de wedstrijd van National Geographic. Alle drie gemaakt  in het Binnenveld in de categorie mens, landschap en dier. Wie schetst mijn verbazing dat al mijn foto’s  zijn geaccepteerd en nu meedingen naar de jury- en de publieksprijs”.

Vanaf 13 september tot 1 oktober a.s. kan iedereen stemmen op deze drie foto’s op de website van National Geographic. We hopen met Jurriën dat zoveel mogelijk mensen op zijn prachtige foto’s zullen stemmen. Via de onderstaande links kunt U stemmen:

Categorie Dier: Klaarmaken voor vertrek.
Deze werkbespreking voor aanvang van de grote reis leek wel een Poolse landdag. Een duidelijke gespreksleider ontbrak en dus allemaal door elkaar kwetteren. Prachtig om te zien en te horen. Zoiets kan mij werkelijk bekoren (zie foto boven).
https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=59761

Categorie Landschap: Restanten van eeuwenoude veeneiken
Tijdens de werkzaamheden in het natuurgebied Het Binnenveld nabij Bennekom/Wageningen werden deze eeuwenoude restanten van veeneiken opgegraven en kregen zij een nieuwe plek waar wellicht duizenden jaren geleden een veeneikenbos was. Met stalen pennen worden zij nu op hun plaats gehouden om te voorkomen dat zij opnieuw zouden omwaaien! Het kan ook zijn dat zij via de Rijn zijn aangespoeld. Nader onderzoek moet dit uitwijzen. Nederland is niet alleen mooi maar ook bijzonder!
https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=59774

Categorie Mens: Werken onder hoogspanning.
Tijdens mijn fietstochtje door het natuurgebied tussen Bennekom en Wageningen zag ik plotseling deze luchtacrobaten aan het werk. Spanning of hoogspanning. Je moet wel durven. Opvallend is het nest van de buizerd in de top van deze hoogspanningsmast. Hij kan kennelijk tegen een (stroom)stootje!
https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=59759

Tekst en foto’s: Jurriën van Beek

Recent nieuws