Recreatie

Op de recreatiekaart vindt U een overzicht van de wandel- en fiets mogelijkheden om het gebied Mooi Binnenveld te bezoeken: Recreatiekaart Binnenveldse Hooilanden  

Wandelen
Er zijn twee korte wandelroutes en twee klompenpaden die langs en door het gebied lopen.
Korte wandelroutes
Uitkijkplatform (1,2 km)
Deze route door het gebied begint vanaf de parkeerplaats bij het uitkijkplatform. U loopt tussen de Grift en de Kromme Eem door, en vervolgens dwars door het gebied over de Eemwal. Deze wal ligt hier al eeuwen en is ook de grens tussen de gemeenten Ede en Wageningen. U loopt weer terug naar de parkeerplaats langs de Werftweg.
Veenkampen (2 km)
Deze route rond de Veenkampen begint vanaf het fietspad bij de Veensteeg. U komt bij een vlonderpad met een uitzichtpunt midden in het gebied. U kunt hier vogels en planten bewonderen.
Beschrijvingen van deze twee korte wandelroutes staan ook op de informatieborden.
Klompenpaden
Het Harsloërpad
Dit klompenpad loopt langs en door de Binnenveldse Hooilanden. De route loopt langs de Veensteeg en steekt dan het gebied in, bij de vlonder. Vervolgens gaat het pad over het fietspad langs de Grift. Bij knooppunt 26 verlaat het pad de Binnenveldse Hooilanden.
Het Grift en Graftenpad
Dit klompenpad loopt langs de Grift. De route loopt over het fietspad tot aan de uitkijktoren bij knooppunt 27. Daar gaat de route het gebied in en slat dan linksaf richting de Meentweg. Vlakbij fietsknooppunt 29 verlaat het pad het gebied.
Voor allebei de klompenpaden geldt dat de paaltjes met het klompenpad merkteken moeten worden gevolgd.

Fietsen
IVN Route: ‘Nieuwe Natuur in het Binnenveld’
Deze  fietsroute is samengesteld door IVN. De route is 14,2 km lang en geeft  een voorproefje van al het moois dat de komende jaren staat te gebeuren in het Binnenveld. Omdat het nog een aantal jaren duurt voordat de nieuwe natuur zich ontwikkeld heeft voert de route langs stukjes bestaande natuur die een goede indruk geven van wat er komen gaat. En je ontdekt hoe het gebied dankzij het project Binnenveldse Hooilanden, steeds aantrekkelijker wordt voor uitstapjes en recreatie in de natuur. (Bron: IVN routes)
Knooppuntenroute
U kunt een fietstocht rond de Binnenveldse Hooilanden maken langs het fietsknooppuntensysteem. Als u de nummers 12-13-02-29-25-27-26-11-12 volgt, rijdt u voor een groot deel langs de rand van de Binnenveldse Hooilanden.   De lengte is 10,6 kilometer.