Recreatie

Op de recreatiekaart vindt U een overzicht van de wandel- en fiets mogelijkheden om het gebied Mooi Binnenveld te bezoeken: Recreatiekaart Binnenveldse Hooilanden  

Wandelen
Er zijn twee korte wandelroutes en twee klompenpaden die langs en door het gebied lopen.

Korte wandelroutes
Uitkijkplatform (1,2 km): Deze route door het gebied begint vanaf de parkeerplaats bij het uitkijkplatform. U loopt tussen de Grift en de Kromme Eem door, en vervolgens dwars door het gebied over de Eemwal. Deze wal ligt hier al eeuwen en is ook de grens tussen de gemeenten Ede en Wageningen. U loopt weer terug naar de parkeerplaats langs de Werftweg.
Veenkampen (2 km): Deze route rond de Veenkampen begint vanaf het fietspad bij de Veensteeg. U komt bij een vlonderpad met een uitzichtpunt midden in het gebied. Vervolgens komt bij het Veeneiken monument en de vistrap. U kunt hier vogels en planten bewonderen.
Beschrijvingen van deze twee korte wandelroutes staan ook op de informatieborden.

Klompenpaden
Het Harsloërpad
Dit klompenpad loopt langs en door de Binnenveldse Hooilanden. De route loopt langs de Veensteeg en steekt dan het gebied in, bij de vlonder. Vervolgens gaat het pad over het fietspad langs de Grift. Bij knooppunt 26 verlaat het pad de Binnenveldse Hooilanden.
Het Grift en Graftenpad
Dit klompenpad loopt langs de Grift. De route loopt over het fietspad tot aan de uitkijktoren bij knooppunt 27. Daar gaat de route het gebied in en slat dan linksaf richting de Meentweg. Vlakbij fietsknooppunt 29 verlaat het pad het gebied.
Voor allebei de klompenpaden geldt dat de paaltjes met het klompenpad merkteken moeten worden gevolgd.

Fietsen
IVN Route: ‘De Binnenveldse Hooilanden’
De route van 13,7 km lang is samengesteld door IVN-Ede en Mooi Binnenveld. Het laat zien wat er allemaal in het natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden aan het gebeuren is. Na afgraven, waterbeheer, maaisel strooien en jaarlijks maaien en afvoeren, is de nieuwe natuur zich aan het ontwikkelen, maar heeft nog wel wat jaren nodig om te stabiliseren. Maar er is al veel te zien, hetgeen een indruk geeft hoe mooi het aan het worden is.

IVN Route: Fietsen door Bos en Binnenveld. Deze fietsroute van 33,9 km is samengesteld door IVN-Veenendaal. Beide routes zijn te downloaden met de IVN Route App.

Knooppuntenroute
U kunt een fietstocht rond de Binnenveldse Hooilanden maken langs het fietsknooppuntensysteem. Als u de nummers 12-13-02-29-25-27-26-11-12 volgt, rijdt u voor een groot deel langs de rand van de Binnenveldse Hooilanden.   De lengte is 10,6 kilometer.