educatie-lr

Vrijwilligers voor educatieproject gezocht

In 2020 start Mooi Binnenveld met een natuureducatieproject.  Het project beoogt leerlingen van basisscholen (groepen 6,7 en/of 8) een dagdeel kennis te laten maken met ons terrein, en zo bij te dragen aan de ontwikkeling van  liefde voor de natuur. Momenteel wordt door het IVN (Groene Wiel) een lesprogramma gemaakt en worden materialen ontwikkeld voor in het veld, onder meer een zoekkaart (planten, vogels, etc.). De gemeente Ede en de provincie Gelderland hebben daarvoor een subsidie verstrekt.

Het plan is om in mei en juni 2020 met een aantal groepen alvast te beginnen, en dit  vervolgens uit te breiden met meer scholen in volgende jaren. We beginnen met scholen in Ede-Zuid en Bennekom, op fietsafstand van het Binnenveld.

Voor het begeleiden van een dergelijke ochtend, te beginnen met een les op school van een half uur (met een film), zijn we op zoek naar vrijwilligers. We denken aan 2-3 vrijwilligers per schoolklas. Als je dit leuk lijkt om te doen, verzoeken wij je om je aan te melden bij Jannah Boerakker van  het IVN:  j.boerakker@ivn.nl

Een instructie-avond voor de vrijwilligers is gepland op woensdagavond 4 maart. De plaats wordt later bekend gemaakt.

(Foto: Staatsbosbeheer)

Recent nieuws