Klaas met folderbox

Twee folderboxen geplaatst langs de Grift

Half april zijn er twee boxen met folders van de stichting Mooi Binnenveld geplaatst aan het fietspad langs de Grift. Een box staat bij de picknicktafel, 100 meter ten noorden van de fietsbrug over de Grift, de andere box staat bij de picknicktafel iets ten noorden van de kruising van het fietspad met de Werftweg.

Uitvoerder van het idee is Klaas Swart, actief lid van de crowdfunding groep van Mooi Binnenveld. Klaas heeft beide boxen zelf gemaakt van multiplex en vervolgens groen gebeitst. Ze zien eruit als een brievenbus met aan de voorkant achter perspex een uitnodiging om een folder mee te nemen. Op de foto boven dit artikel staat Klaas naast de net geplaatste box bij de fietsbrug.

De verwachting is dat over het fietspad langs de Grift veel mensen fietsen of wandelen die gecharmeerd zijn van de natuur van het Binnenveld, waaronder dus ook potentiële donateurs. We denken dat deze crowdfunding activiteit weer een aantal certificaten zal opleveren. Waar we in ieder geval op hoopten, namelijk dat fietsers en wandelaars een folder meenemen, blijkt inderdaad het geval. Regelmatig moeten de boxen worden bijgevuld. Tijdens de inspectieronde van 25 april bleek een box zelfs helemaal leeg! Wel lagen er op de bodem een aantal verkoolde resten van onze folders. Blijkbaar trekken de boxen jammer genoeg ook anderen dan natuurliefhebbers aan. Gelukkig was de schade gering en is de box nog prima te gebruiken.

De boxen blijven in ieder geval de hele zomer staan en als ze nog in goede staat verkeren plaatsen we ze volgend voorjaar weer.

Recent nieuws