Marja foto receptie-breed

Twee recepties, twee certificaten

 

Dit jaar  namen Marja Duizendstraal en Gert Doekes allebei afscheid van hun werk. Gert met een afscheidssymposium op 19 januari op de Universiteit van Utrecht, Marja met een receptie op 26 april op zorgboerderij Makandra in Ede. Gert heeft jarenlang als universitair docent bij de Universiteit van Utrecht gewerkt, Marja bij de Wageningen Universiteit.

Ze kennen het gebied tussen Bennekom en Veenendaal al tientallen jaren als fietsers en wandelaars, en zien de Binnenveldse Hooilanden dankzij de herstelplannen steeds mooier worden.  Via lokale kranten hoorden ze van de mogelijkheid om certificaten aan te schaffen van de stichting Mooi Binnenveld. Naast dat ze het open landschap, de  vegetatie en de weidevogels in het gebied erg mooi vinden, en enthousiast zijn over de samenwerking tussen verschillende organisaties binnen het project, zien ze in de aanschaf van certificaten ook een manier om daar zelf een directe bijdrage aan te leveren.

Zo kwamen ze op het idee om in plaats van cadeaus op hun afscheidsrecepties aan de gasten een bijdrage te vragen voor de aanschaf van een certificaat. Op beide recepties hing een kaart met het inrichtingsplan van de Binnenveldse Hooilanden en er lagen folders. Degenen die om uitleg vroegen over het project of de folders inkeken reageerden vrijwel allemaal erg positief.

De giften van de gasten van de twee recepties waren voldoende voor de aanschaf van een certificaat, daarnaast kochten Marja en Gert zelf ook nog een certificaat.

Recent nieuws