beeld-400duizend bereikt

Streefbedrag bereikt!!

Na een indrukwekkende eindsprint hebben we op oudjaarsdag het streefbedrag van 400.000 euro bereikt. We zijn er dus klaar voor om in 2019 vijftig hectare van de Binnenveldse Hooilanden aan te kopen en in beheer te nemen. Dat is gelukt dankzij een groot aantal inwoners van Wageningen, Bennekom, Ede, Veenendaal en Rhenen. Een prachtige maatschappelijke bijdrage.

Straatacties

Met name een aantal straatacties in de laatste maanden van 2018 hebben er voor gezorgd dat de teller naar het streefbedrag is geschoten. Het is prachtig om te zien met welk enthousiasme er door veel mensen aan deze acties is gewerkt. Het gaat om: Willem Heemskerk (de Boomgaarden), Klaas Swart (J.Kievietstraat – J. Fabriciuskade – L. Roggeveenstraat), Wilma Straatman en Ester Zondervan (Hotze de Roosstraat-Rietveldlaan-Duikerlaan), Saskia Jacobs (Nijlantsingel), Generaal Foulkesweg en Wageningen-Hoog (Verena van den Berg). En natuurlijk mag de enorme inzet van Driek Enserink niet onvermeld blijven, hij was ongeveer bij elke straatactie in meer of mindere mate betrokken. Daarnaast heeft hij de hele administratieve afhandeling voor alle inschrijvingen verzorgd. In totaal hebben deze acties ongeveer 36000 euro opgeleverd.

Verdubbelaar

Een stimulerende factor in de straatacties was de ‘verdubbelaar’ van het Cultuurfonds. Dat houdt in dat het Cultuurfonds aan elk certificaat nog eens 1000 euro toevoegde, tot een maximum van 25.000 euro.
De financiële bijdragen voor de 400.000 euro komen vanuit: certificaten (235.000 euro), fondsen (105.000 euro), subsidie (60.000 euro). De crowdfundingactie is in de zomer van 2017 gestart en heeft dus 1,5 jaar gelopen.

Recent nieuws