IMG_20181218_155449

Bloemetje voor het 200e certificaat

Het loopt voorspoedig met de crowdfunding: in november is de intekening  voor het 200e certificaat binnengekomen. Dat betekent dat er vanuit de samenleving uit Wageningen, Bennekom, Ede, Veenendaal en Rhenen al 200.000 euro ter beschikking wordt gesteld voor de aankoop van 50 hectare nieuwe natuur in het Binnenveld.

Op het 200e certificaat is  ingetekend door Christa Heyting uit de Groenestraat in Bennekom.  Omdat we blij zijn dat we de mijlpaal van 200 certificaten hebben bereikt hebben we een bloemetje naar haar gebracht.

Christa vertelde dat zij zich, na de Binnenveldse Hooilanden presentatie van Dick van der Hoek voor de KNNV natuuracademie op 30 oktober,  voor een tweede certificaat had ingeschreven (het eerste had zij al gekocht in 2017).  Op deze avond kondigde Miep van Gijsen van de Stichting Mooi Binnenveld  aan dat vanaf 1 november het Prins Bernhard Cultuur Fonds elk nieuw certificaat zou verdubbelen (tot een maximum van 25 nieuwe certificaten). Dat aanlokkelijke uitzicht kon Christa niet weerstaan.

Uit de golf van nieuwe inschrijvingen door KNNV-leden blijkt dat meerdere personen Christa hebben gevolgd.  Een aantal van hen hebben net als haar ingetekend voor een tweede certificaat.

Het gaat onder meer om Willem van Raamsdonk, die in 2010 nog heeft gewerkt aan het initiatief voor een inrichtingsvisie voor het Binnenveld, een inspiratiebron voor de huidige inrichtingsplannen. Christa ondersteunde het initiatief met secretariële diensten. Ze is ook nu nog actief voor de KNNV als contactpersoon voor de Korstmossenwerkgroep.

 

Op de foto: Christa Heyting, de 200e inschrijver, met het aan haar overhandigde boeket.

Recent nieuws