zwaluwwand-groenegrens-3

Natuurwerkdag Groene Grens zaterdag 8 februari 2020

Zaterdag 8 februari heeft Mooi Binnenveld in samenwerking met gemeente Veenendaal een natuurwerkdag georganiseerd in de Groene Grens. Naast bewoners van de aangrenzende wijk ‘’het balkon’’, was ook de vogelwerkgroep van IVN Veenendaal-Rhenen vertegenwoordigd.

Onder prima weersomstandigheden is er hard gewerkt aan onderhoud van de oeverzwaluwwand in het gebied. Oude nestgaten in de wand zijn leeg gehaald en opnieuw gevuld met lemig zand. Verder werd er opslag voor de wand weg gehaald, zodat alle nestgaten weer goed toegankelijk zijn voor de start van het broedseizoen. Op deze manier komen de oeverzwaluwen in april bij terugkeer uit Afrika, in een gespreid bedje terecht.

Op een andere plek in het terrein zijn mensen aan de slag gegaan met het dunnen van een houtsingel. Om de struiken in deze singel meer ruimte te geven, zijn grotere wilgen afgezet. Zo krijgen soorten als meidoorn en gelderse roos meer licht en wordt de houtsingel op termijn weer dichter. De vele dieren die gebruik maken van de houtsingel, profiteren hier vervolgens weer van.

Door de circa 20 deelnemers is er veel nuttig werk voor de natuur verricht. Minstens zo belangrijk is het feit dat alle deelnemers erg enthousiast waren! Kortom, we kijken terug op een erg geslaagde dag.

Recent nieuws