Woudaapje

Mooi Binnenveld avondexcursie 30 augustus

Dinsdagavond 30 augustus organiseert Mooi Binnenveld een fiets- en wandelexcursie. Aanvang is 19.30 en er wordt verzameld bij knooppunt 13, hoek Veensteeg/Nieuwesteeg.

Nog voor het maaien is er veel te zien. Binnenkort gaat er namelijk gemaaid worden in de Binnenveldse Hooilanden.  Dit is nodig om de plantengroei ruimte te geven. Het is echter ook nodig om het gebied verder te verarmen. Dit gebeurt door het maaisel als hooi of als toekomstige bokashi af te voeren. Het hooi gaat naar de Coöperatie Binnenveldse Hooilanden. De bokashi kan straks weer door iedereen verkregen worden bij de Coöperatie. Er ligt trouwens alweer een met plastic afgedekte hoop maaisel te fermenteren tot bokashi.

Woudaapje

Ondertussen zijn er prachtige waarnemingen gedaan, deze zomer. Onder andere het woudaapje of rietaapje (zie foto’s), die door Jan-Freerk Kloen eind juni werd waargenomen en gefotografeerd, zie zijn blog en ook het stuk in de De Gelderlander   : Het kleinste reigertje van de Binnenveldse Hooilanden. Ondertussen zijn er ook weer veel andere vogels te zien.

Er vond ook een planteninventarisatie plaats in de hooilanden van de Coöperatie hetgeen veel moois opleverde. Onder andere de klokjesgentianen bloeiden overvloedig in juli. Mogelijk zijn ze nog te zien tijdens de excursie.

Tekst: Willem Heemskerk
Foto’s: Jan Freerk Kloen

 

 

Recent nieuws