Koekoeksbloem

Het excursieseizoen is weer gestart!

De eerste excursies naar de Binnenveldse Hooilanden hebben al weer plaatsgevonden. De deelnemers hebben veel vogels gezien zoals kievit, grutto, tureluur, gele kwikstaart, graspieper, watersnip maar ook de eerste bloeiende planten als de pinkster- en koekoeksbloem. En ze hebben ook het gebied beter leren kennen en gezien hoe de natuur zich ontwikkelt.

In de komende tijd zijn er ook weer nieuwe excursies. Onder leiding van enthousiaste en ervaren gidsen ga je, wandelend of fietsend, de Binnenveldse Hooilanden in.

Kom genieten van dit moois tijdens één van de volgende excursies:

Op zondag 21 april a.s. is er een excursie waarbij je verteld wordt hoe dit mooie gebied is ontstaan, hoe de natuur zich ontwikkelt en wat er zoal bloeit en groeit. En er zal speciale aandacht aan de vogels worden besteed die zich druk aan het nestelen zijn. Natuurlijk blijven we op de paden, om de broedende vogels niet te verstoren.

Op dinsdag 7 mei a.s. is er een avondexcursie waar je kunt luisteren en kijken naar de vogels. Het is een rustige tijd van de dag met mooi licht. Voor de vogels is het vaak een drukte van belang maar het is een hele kunst om de vogels echt te kunnen spotten.

Op zaterdag 11 mei a.s. organiseren we een ochtendexcursie, voor de echte vroege vogels. De tijd van de dag om de vogels uitbundig te horen zingen en rond te zien vliegen.

Heb je een verrekijker of scoop, neem die dan mee!

Zondag 21 april 2024, 10.00-12.00 uur, vanaf fietsknooppunt 13 (hoek Nieuwesteeg-Veensteeg).

Dinsdag 7 mei 2024, 19.00-iets voor het donker wordt, vanaf fietsknooppunt 13 (hoek Nieuwesteeg-Veensteeg).

Zaterdag 11 mei 2024, 6.00-8.00 uur, vanaf fietsknooppunt 13 (hoek Nieuwesteeg-Veensteeg).

De planning voor de excursies na half mei volgt later.

Foto Blauwborst: Huub Albreghs

Recent nieuws