Binnenveld water Foto Wim Andriesse

Help mee om de waterkwaliteit te meten in het Binnenveld

Hoe schoon is het water in ons Mooi Binnenveld? Steeds vaker horen we dat het oppervlaktewater een matige of slechte kwaliteit heeft en dat we niet voldoen aan de Europese Kaderrrichtlijn Water. Daar willen we graag meer van weten en jij kunt daarbij helpen. Want de Stichting Natuur en Milieu organiseert al voor het vierde jaar op rij het project ‘Vang de Watermonsters’. In het project stellen ze meetkits ter beschikking zodat iedereen in staat is metingen te gaan doen. Die kunnen we dus mooi gebruiken voor deze waterschouw van het Binnenveld. Daarom zoeken we gemotiveerde vrijwilligers die de waterkwaliteit van kleine wateren zoals grachten, singels, vennen, vijvers, kleinere plassen en sloten in kaart willen brengen. Help mee om de waterkwaliteit van het Binnenveld in kaart te brengen! Om goed voorbereid te kunnen starten, geeft het NIOO, projectpartner van Natuur en Milieu, gratis trainingen. Daarvan is er een in Wageningen gepland: op 17 juni op het NIOO of meld je aan voor een webinar.

Aanmelden kan via https://www.vangdewatermonsters.nl/burgerwetenschapper, hier vind je ook alle details over de training en het webinar.  Na je aanmelding ontvangen we bij Mooi Binnenveld ook graag een melding via een mail (“Ik doe mee aan Vang de Watermonsters” ),  naar info@mooibinnenveld.nl. Voor vragen mail naar rjanmaat31@gmail.com.

Dit project organiseert Mooi Binnenveld samen met het Stadslab Wageningen.  Stadslab Wageningen helpt inwoners van Wageningen bij het beantwoorden van vragen over hun omgeving. Ook al wordt veel gemeten en gemonitord in Nederland, die data zijn niet altijd even makkelijk te vinden of te krijgen. Het Stadslab ondersteunt bij toegankelijk maken van deze data en bij het verzamelen van gegevens voor eigen onderzoek.

Zie hier meer details

Tekst: Rob Janmaat
Foto: Wim Andriesse

Recent nieuws