IMG-20230805-WA0001

Boompjestrekken blijft nodig

Zaterdag 5 augustus trokken 22 vrijwilligers boompjes  in de Binnenveldse Hooilanden. Deze keer was het een vriendendienst van de leden van de Vereniging Mooi Binnenveld aan De Cooperatie Binnenveldse Hooilanden. Er werden grote hoeveelheden wilgjes etc, uitgetrokken (zie foto). Het mooie is dat deze wilgjes niet afgemaaid worden straks bij het jaarlijkse maaien. Ze zouden dan volgend jaar te stevig zijn (kleine knotwilgjes) om uit te trekken. We willen toch echt die blauwgraslanden en geen wilgenbos.

Het is dan ook nog niet klaar met de boompjes.  Het trekken is natuurlijk ook de kans om de prachtige vegetatie van dichtbij te bekijken.

Mooi Binnenveld heeft een boompjestrekdag op eigen terrein op zaterdag 19 augustus, aanvang 9.00 uur, verzamelen bij knooppunt 13 (Hoek Veensteeg/Nieuwesteeg). Er wordt niet later dan tot 12.30 uur doorgewerkt. Tussendoor zal er koffie en thee geserveerd worden. Omdat het gebied erg nat is, bevelen we laarzen aan of hoge schoenen. Ook werkhandschoenen zijn handig om mee te nemen. Verdere informatie bij Thomas Kroon (thomas.kroon@mooibinnenveld.nl), een van de beheerders van Mooi Binnenveld.

Zie ook website Cooperatie Binnenveldse Hooilanden

Tekst: Willem Heemskerk
Fotos: Anita de Moed

Recent nieuws