Boompjes trekken

Boompjestrekdag op zaterdagmorgen 13 augustus

13 augustus is er weer de jaarlijkse boompjestrekdag. Een unieke en uitgelezen kans om de zich ontwikkelende bijzondere vegetatie van dichtbij te bekijken.  Waarschijnlijk zien we bijvoorbeeld de klokjesgentiaan, vorig jaar vonden we ze voor het eerst.

Klokjesgentiaan

Verder zien we Blauwe knoop, Knoopkruid en Blauwe zegge.  Dit jaar waren vanaf het houten plankier voor het eerst de orchideeën te zien, inmiddels uitgebloeid maar nog wel te vinden.

Er is nog steeds opslag van boompjes, voornamelijk wilg. Het is belangrijk om ze in een vroeg stadium uit te trekken, in ieder geval voordat het maaien begint begin september. Dit vereist veel vrijwilligers.

Onder de huidige omstandigheden volstaan stevige schoenen, maar bij veel regen zijn laarzen nodig. Graag komen met eigen handschoenen, maar als U die niet heeft zijn er ook wel een paar voorhanden. Ook zullen er een aantal sporken zijn. Het geheel wordt ter plaatse georganiseerd door Thomas Kroon, Mooi Binnenveld beheerder. Aanmelden is niet nodig.
We verzamelen op zaterdagmorgen om 9.00 bij Knooppunt 13, Hoek Veensteeg-Nieuwesteeg. We werken tot ongeveer 12.30 met een koffiepauze tussendoor.

Wees welkom.

Tekst: Willem Heemskerk
Foto: Thomas Kroon (titel), Ken Giller (klokjesgentiaan).

Recent nieuws