logo-mooi-binnenveld zonder stichting

Wat Mooi Binnenveld zoal deed in 2019

Recent is het jaarverslag 2019 van Mooi Binnenveld gepubliceerd.
Hoewel qua datering enigszins gedateerd geeft het jaarverslag ook nu nog een informatief overzicht van de ontwikkelingen binnen Mooi Binnenveld en van de verschillende soorten van activiteiten die Mooi Binnenveld onderneemt.

Enkele opmerkelijke gebeurtenissen uit 2019 zijn:

  1. Op 28 februari 2019 werd het officiële startsein gegeven voor de aanlegwerkzaamheden in de Binnenveldse Hooilanden. Eind september 2019 waren die voor een belangrijk deel klaar.
  2. Op 23 december 2019 werd Mooi Binnenveld de officiële eigenaar van bijna 50 hectare natuurgrond in de Binnenveldse Hooilanden.
  3. Op 31 maart 2019 werd naast de Stichting de Vereniging Mooi Binnenveld opgericht waardoor de leden van Mooi Binnenveld meer zeggenschap krijgen.
  4. Er werd een monitoringsplan opgesteld voor het beheer van de Binnenveldse Hooilanden.
  5. De externe evaluatie van het beheer door Mooi Binnenveld van het natuurgebied de Groene Grens werd begin 2019 afgerond, met bijzonder positieve conclusies. De Gemeente Veenendaal, opdrachtgever van de evaluatie, was dan ook erg tevreden over hoe Mooi Binnenveld het beheer vormgeeft.
  6. Er zijn diverse vrijwilligersactiviteiten georganiseerd zoals wilgenknotten, zaad verzamelen en maaisel strooien.
  7. In totaal zijn er 13 excursies naar het gebied georganiseerd. 750 mensen werden via allerlei verschillende bijeenkomsten geïnformeerd over de crowdfunding.
  8. Op het gebied van communicatie werd in verschillende lokale, regionale en landelijke media aandacht gegeven aan Mooi Binnenveld. Daarnaast werd samengewerkt met de Camera Club Wageningen.

Het volledige jaarverslag is te lezen door op onderstaande link te klikken.

Jaarverslag 2019 Mooi Binnenveld pdf

Recent nieuws