Volop bouwketen in Binnenveld, en toch zijn natuurbeschermers blij.

Er staan volop bouwketen in het hart van Het Binnenveld, langs de Veensteeg in Wageningen. En toch is Mooi Binnenveld, voorvechter van een open natuurlandschap, blij. Zo is te lezen in de tweet van @mooibinnenveld: ‘Normaal gesproken worden we heel chagrijnig van lelijke containers in het buitengebied. Maar als het echt tijdelijk is en bedoeld is om nieuwe natuur te realiseren, zijn we veel milder. ‘

Want aannemersbedrijf Martens en Van Oord gaat vanuit die keten werken aan het ontwikkelen van zeldzame natuur in de Binnenveldse Hooilanden. De aannemer begint met de sloten en gaat later in de winter aan de slag met het afgraven van de bovenlaag van percelen aan de zuidzijde van het plangebied.

Om eigenaren en omwonenden te informeren houdt de aannemer op donderdag 1 november een inloopdag in de directiekeet aan de Veensteeg. Uitgenodigd zijn eigenaren van percelen die opgehoogd gaan worden en omwonenden die tot de zomer van 2021 te maken krijgen omleidingen van wegen. Dat gaat gepaard met tijdelijke afsluitingen en transport van afgegraven grond.

(Bron: De Gelderlander, 25-10-2018)
(Foto: Waterschap Vallei en Veluwe)

Recent nieuws