KNNV LEZING

Maandag 23 november 20.00 uur: Online lezing over ‘Libellen en vlinders in de Groene Grens’

 

                                                            Maandagavond 23 november 2020, 20.00 uur:
                            ‘Libellen en vlinders in de Groene Grens en uitleg over het project Tel Insecten Mee.
                            Online lezing KNNV, afdeling Wageningen en omstreken, IVN Ede en IVN Veenendaal.

In 2020 heeft een aantal leden van de KNNV-veldgroep vlinders en libellen en de KNNV-nachtvlindergroep het gebied De Groene Grens geïnventariseerd. De Groene Grens is een nieuw natuurgebied aan de oostkant van Veenendaal met een bijzondere vegetatie die aantrekkelijk is voor vlinders en libellen.
Tineke van de Sar en Guda Poot presenteren op 22 november een overzicht van de waargenomen libellen- en dagvlindersoorten. Maurice Fransen geeft een korte presentatie over de waargenomen nachtvlinders.
Voor diegenen die door deze presentaties helemaal enthousiast zijn geworden over het waarnemen van vlinders en libellen geven Henk de Vries en Gerdien Bos van de Vlinderstichting een korte uitleg over het project Tel Insecten Mee. TIM is een samenwerkingsverband van De Vlinderstichting en een aantal gemeentes in Nederland waaronder de gemeente Ede (en mogelijk in de toekomst ook de gemeente Wageningen). Deze gemeentes willen bewoners stimuleren om, dag- en nachtvlinders, libellen en hommels te tellen in hun eigen omgeving.

Meld je uiterlijk 20 november aan bij:      ineke_ammerlaan@hetnet.nl

Je ontvangt dan op 22 november een digitale uitnodiging  waarmee je de lezing online kunt volgen.

 

Foto:  Bruin blauwtje
(Fons Koomen)

Recent nieuws