Bokashi in de groentetuin

Koop Bokashi uit de Binnenveldse Hooilanden

Bokashi is een gebiedseigen product want het is geproduceerd door de Coöperatie Binnenveldse Hooilanden uit het maaisel uit het natuurgebied De Binnenveldse Hooilanden. Het is een kant en klare natuurlijke bemester om rechtstreeks aan de grond te geven en in te werken, gemaakt op basis van organisch materiaal. Bokashi geeft direct voeding aan het bodemleven en de plant. Bokashi kan op verschillende manieren toegepast worden:
* Groentetuin: Gebruik per 75m2 minimaal 1m3 Bokashi-strooisel, na toediening laten liggen, ondiep inwerken of omspitten.
* Siertuin: Gebruik per 20m2 ongeveer 40 liter Bokashi-strooisel, laten liggen of ondiep inwerken
* Oppotten: Gebruik net als potgrond

40 liter zak Bokashi

De Bokashi is in twee vormen te koop: Zakken of los materiaal.

Zakken van 40 liter gesneden Bokashi zijn te koop op 12 maart en 19 maart van 9.30 uur tot 12.30 uur op de Dickenesweg 5 te Bennekom. 1 zak kost €8,75, 4 zakken voor €30,-. Kunnen ook alvast besteld worden.

Los materiaal: Op zaterdag 26 februari van 10.00-12.00 kan in een aanhanger/karretje of losse zakken wat grovere Bokashi worden opgeschept. De Bokashi kuil ligt aan de Veensteeg, auto’s met aanhanger worden beschouwd als bestemmingsverkeer en zijn daar welkom. Een aanhanger vol kost €50,- en een volle zak €5.-

Graag doorgeven en bestellen via: binnenveld.bokashi@gmail.com
Voor meer informatie zie de Bokashi flyer van de Coöperatie Binnenveldse Hooilanden

Tekst en Foto’s: Arjen Threels en Willem Heemskerk

Recent nieuws