zaailingen-populieren-trekken

Kom helpen zaailingen van populieren trekken

De Binnenveldse Hooilanden beginnen zich te ontwikkelen. Om te voorkomen dat zaailingen van populieren direct al de ontwikkeling van blauwgrasland dwarsbomen, moeten ze eruit getrokken, met wortel en al. Kom je zaterdag 15 augustus ook deze jonge boompjes helpen verwijderen?

Dit jaar kleuren de Binnenveldse Hooilanden groen en deels ook al geel en paars. Maar vooral langs de Veensteeg komen veel zaailingen van populieren op. Deze komen uit zaadjes van de karakteristieke peppels langs wegen en paden in het Binnenveld. Ze voelden zich bijzonder thuis in de vochtige ondergrond.

Als er niets gebeurt, groeien deze plekken al snel dicht met kleine bomen. Dat maakt ontwikkeling van blauwgrasland en andere open vegetaties onmogelijk. Daarom willen we  deze boompjes verwijderen. Dat kan door te maaien maar het is beter om dit met wortel en al te doen: zo jong mogelijk uit de grond trekken dus.

Doe je zaterdag 15 augustus mee? We verzamelen om 9:00 uur bij de kruising Veensteeg en Nieuwesteeg (fietsknooppunt 13). Daar gaan we samen het natuurgebied in. Rond 11:30 of 12.00 uur ronden we af. Tussentijds is er natuurlijk koffie-thee-pauze. Kom op de fiets. Mede in verband met Corona is het fijn als u zelf werkhandschoenen meeneem. Als dat niet lukt hebben wij ook handschoenen beschikbaar.

Recent nieuws