IP 10 3 Breedbeeld

IVN Fietsroute De Binnenveldse Hooilanden geüpdatet

In de Binnenveldse Hooilanden zijn verschillende tochten te maken, zoals  klompenpaden en korte wandeltochten, maar ook fietstochten. De IVN fietsroute “De Binnenveldse Hooilanden” is in september 2021 geüpdatet door IVN Ede en Mooi Binnenveld. Ook een fietsroute van IVN Veenendaal: “Fietsen door Bos en Binnenveld” loopt deels door de Binnenveldse Hooilanden.  U kunt de IVN Route app downloaden en deze routes opzoeken.

De IVN Route app zegt over De Binnenveldse Hooilanden:

Binnenveldse Hooilanden bij knooppunt 13

Fietsen door nieuwe natuur in het Binnenveld tussen Veenendaal, Rhenen, Wageningen en Ede. Deze fietsroute is samengesteld door IVN en Mooi Binnenveld. De route is 14,2 km lang en laat zien wat er allemaal in het natuurgebied de Binnenveldse Hooilanden aan het gebeuren is. Na afgraven, waterbeheer, maaisel strooien en jaarlijks maaien en afvoeren, is de nieuwe natuur zich aan het ontwikkelen, maar heeft nog wel wat jaren nodig om te stabiliseren. Maar er is al veel te zien, hetgeen een indruk geeft hoe mooi het aan het worden is. Het gebied Binnenveldse Hooilanden, wordt steeds aantrekkelijker voor uitstapjes en recreatie in de natuur.

Deze route is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Mooi Binnenveld.

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de websites van de beheerorganisaties Staatsbosbeheer, Stichting Mooi Binnenveld en de Coöperatie Binnenveldse Hooilanden.

Het officiële startpunt is bij het Staatsbosbeheer informatiepaneel “De Blauwe Hel”. U vindt het in Veenendaal tegenover Grebbeweg 11. Maar u kunt ook prima op een ander punt beginnen. Vanuit Wageningen start u bij knooppunt 12, vanuit Rhenen bij knooppunt 26 en vanuit Bennekom bij knooppunt 13. De route volgt grotendeels het fietsknooppuntennetwerk.

Tekst: Willem Heemskerk (Mooi Binnenveld) en Peter van Hooff (IVN)

Foto’s: Willem Heemskerk

Recent nieuws