mt-Wethouder-Engbert-Strooboscher-neem-het-1e-exemplaar-van-het-fietsgidsje-Een-Duurzaam-Ommetje-in-ontvangst-van-Ida-Marsman-e1639056539800

Een Duurzaam Ommetje in en om Veenendaal

Op 13 oktober jl, tijdens de Duurzaamheidsweken Veenendaal 2021, presenteerde IVN Veenendaal-Rhenen samen met “Samen Duurzaam Veenendaal” een nieuwe fietsroute: Een duurzaam Ommetje. Deze route voert langs lokale bedrijven en organisaties, waar ook de nodige boodschappen ingeslagen kunnen worden. Om een idee te krijgen van wat je onderweg zoal tegenkomt, presenteerden een aantal van deze bedrijven en organisaties zich ook tijdens deze avond.

Mooi Binnenveld was één van deze organisaties, gepresenteerd door Dick van der Hoek (zie foto). Wethouder Engbert Strooboscher van Veenendaal nam het eerste exemplaar van het fietsgidsje “Een Duurzaam Ommetje” in ontvangst van Ida Marsman van IVN Veenendaal (foto boven).

De fietsroute voert U langs meer dan 20 locaties die het label “duurzaam” of “bijna duurzaam” verdienen. Route A is een korte maar krachtige route van ongeveer 17 km door de bebouwde kom van Veenendaal, met een klein uitstapje naar het buitengebied. Heeft u zin in een wat langere route dan kunt u route A combineren met variant B, deze gaat langs het nieuwe natuurgebied “De Binnenveldse Hooilanden”. De combinatie van route A en B is samen ca. 26 km lang. Deze fietsroute streeft niet naar volledigheid. Supermarkten en kringloopwinkels zijn niet in de route opgenomen. Wij zijn ons er wel degelijk van bewust dat diverse winkels en de meeste, zo niet alle, supermarkten op één of meerdere manieren bijdragen aan duurzaamheid. En ook kringloopbedrijven dragen bij aan een duurzamere wereld. Ook combineert de fietsroute De Groene Grens Noord en Zuid met de Binnenveldse Hooilanden.

De fietsgidsjes, nu al tweede druk, zijn gratis verkrijgbaar bij het Trefpunt (Duza4fair) en de Stadswinkel in de Cultuurfabriek in Veenendaal.

Tekst: Ida Marsman en Willem Heemskerk

Foto’s:  Marnix van ’t Riet (Renswoude)

Zie ook: https://www.veenendaal4fair.nl; https://www.duurzaamveenendaal.nl

Recent nieuws