Grutto met koe

De laatste excursies voor de zomervakantie

Woensdagavond 21 juni een laatste avondexcursie vóór de zomer naar de Binnenveldse Hooilanden. De vegetatie is nu echt prachtig met bijvoorbeeld orchideeën en de eerste klokjesgentianen en zoveel meer. Onder andere veel (jonge) vogels.
Deze excursie wordt begeleid door gidsen van Mooi Binnenveld. We werken bijvoorbeeld met zoekkaarten met de Top 5 weide en moerasvogels evenals Top 5 kaarten voor planten van blauwgrasland en vochtig grasland.
Verzamelen om 19.30 bij knooppunt 13 (hoek Veensteeg/Nieuwesteeg). Kijk bij slecht weer op de website of het doorgaat.

Op zaterdagmiddag 24 juni organiseert de Vereniging Mooi Binnenveld een fietsexcursie naar de Binnenveldse Hooilanden voor de inwoners van Veenendaal en Ede. De vegetatie is nu echt prachtig met bijvoorbeeld orchideeën en de eerste klokjesgentianen en zoveel meer. Onder andere veel (jonge) vogels.
Deze excursie wordt begeleid door gidsen van Mooi Binnenveld. We werken bijvoorbeeld met zoekkaarten met de Top 5 weide- en moerasvogels evenals Top 5 kaarten voor planten van blauwgrasland en vochtig grasland.
Een speciaal welkom voor de inwoners van Veenendaal en Ede, maar deelnemers uit Wageningen, Bennekom en Rhenen zijn natuurlijk ook van harte welkom. Deze keer voor deelnemers uit Veenendaal en Ede gemakkelijker bereikbaar.
Verzamelen om 13.30 bij knooppunt 25 (hoek Dragonderweg/Meentdijk, nabij de Groene Grens). Kijk bij slecht weer op de website of het doorgaat.

Tekst: Willem Heemskerk
Foto’s: Gert Kaasschieter (Grutto en jonge kievit)

Recent nieuws