Klein vrijwilligers

400ste lid Vereniging Mooi Binnenveld

De Vereniging Mooi Binnenveld groeit gestaag. Eind maart 2023 mochten we het 300ste lid noteren, intussen meldde zich alweer het 400ste lid aan: Els Nijhuis. Ze werd op 29 november verwelkomd als 400ste lid met een bloemetje en een welkomstwoord en interview.

Els Nijhuis en Frank Schoorl vonden het wel eens tijd worden om lid te worden van de Vereniging Mooi Binnenveld. Ze hadden het al vaak tegen elkaar gezegd, maar nu kwam het er toch echt van. Els werkt bij de Business Unit Biointeracties en Plantgezondheid, onderzoeksonderdeel van de WUR

Als bewoners van Wageningen Noord-West wandelen ze vaak in de Binnenveldse Hooilanden en zagen de natuur ontwikkelen. Zeker in de achter ons liggende coronatijd was dit een welkom uitje. Ook het fotograferen in het Binnenveld heeft haar passie. Het mooie is dat je er veel mensen tegenkomt tijdens dat wandelen, andere natuurliefhebbers die ook graag delen wat ze met camera of kijker aan het bekijken zijn.

Met dit lidmaatschap willen ze de Vereniging Mooi Binnenveld steunen. Ze zijn zeker geïnteresseerd in excursies in en over het gebied en hebben de afgelopen jaren al aan verschillende excursies deelgenomen. Daarnaast is er vanuit werk van Els voor een jaarlijks uitje met collega’s het ochtendprogramma ingevuld met een excursie naar de Binnenveldse Hooilanden, voor veel collega’s was dit een eerste kennismaking met het gebied. De voorkeur van Els gaat nu uit naar meer gefocuste excursies met speciale thema’s zoals bv weidevogels, bloemen, etc. Graag zou ze zich ook willen inzetten voor vrijwilligerswerk zoals bijvoorbeeld het boompjestrekken.

Els heeft van haar vader de brede interesse in natuur en liefde voor alles wat groeit en bloeit van jongs af aan meegekregen. Ook bij de volgende generatie, zijn kleinkinderen, is deze belangstelling weer terug te vinden.

Tekst en foto’s: Willem Heemskerk, Anneke Meijer

Recent nieuws