Afscheid Peter Goedhart

Vrijwilliger ‘Communicatie’ Peter Goedhart neemt afscheid

Na vijf jaar betrokken te zijn bij de communicatie van Mooi Binnenveld gaat Peter Goedhart iets anders doen. Hij laat een boeiende en erg nodige vacature achter. Wie volgt hem op?

De allereerste nieuwsbrief was in juni 2017. Stichting Mooi Binnenveld startte in de loop van 2017 met de ambitieuze crowdfunding actie. Deze leunde sterk op de informatievoorziening. Peter Goedhart werd door Driek Enserink gevraagd om samen met Rob Janmaat deze communicatie verder vorm te geven. Hij bleek de aangewezen persoon met zijn ervaring in de ontwikkelingssamenwerking bij ICCO. Voor deze organisatie communiceerde hij met vele partners in het buitenland. Hierbij was het erg belangrijk om de juiste formuleringen te gebruiken om met lokale organisaties te kunnen samenwerken.  Berichten dienen begrijpelijk, toegankelijk en uitnodigend zijn, daarnaast is humor ook belangrijk. Dat laatste komt goed tot zijn recht in Peters’ columns die schreef voor ICCO, resulterend in het boek ‘Tulpen in India’ over zijn werk. Columns zijn mogelijk ooit nog ns een optie voor de Nieuwsbrief of website van Mooi Binnenveld.

Na zijn Peters’ pensionering zet hij zich bij verschillende organisaties in als vrijwilliger ‘communicatie’. Aanvankelijk voor de Pauluskerk in Rotterdam, later in Wageningen voor het ontmoetingscentrum Markt 27 en de voedselbank. Daarna zat hij 4 jaar in de redactie van het blad Pennevluchten van de Vogelwerkgroep Wageningen e.o. van de KNNV. De columns die hij voor dit blad schreef gaat hij, samen een vormgeefster, binnenkort uitgeven.

Peter heeft een achtergrond en interesse in de waterhuishouding. Tijdens de opbouwfase van Mooi Binnenveld was dit van enorm belang. Daarnaast was een actieve communicatie tijdens de crowdfunding essentieel voor potentiële certificaathouders. Dit was ook de periode dat de communicatie met vele partners werd opgebouwd. Peter werkte samen met Rob Janmaat aan de verbetering van de nieuwsberichten op de website en het aanmaken van nieuwsbrieven. Deze werden steeds professioneler in de loop der tijd. Dat was allemaal goed te combineren met zijn gezondheid, hetgeen thuiswerken vaak noodzakelijk maakt. In de loop van 2020 werd samen met Willem Heemskerk een communicatie actieplan opgesteld.

Thans ligt bij Mooi Binnenveld de aandacht meer bij monitoring en dat is minder interessant voor Peter. Hij stapt over naar andere activiteiten en wordt coördinator boekenbestellingen bij KNNV.  Natuurlijk blijft hij meedenkend lid. Mooi Binnenveld heeft een plan voor een boek. Daar wil Peter wel over meedenken. Wie interesse heeft om mee te komen werken aan de communicatie van Mooi Binnenveld, stuur een mail naar ons, of neem contact op met Willem Heemskerk voor meer informatie: info@mooibinnenveld.nl

Tekst en foto’s: Willem Heemskerk
Tulpen in India te koop voor Euro 6,50 via p.d.goedhart@gmail.com

Recent nieuws