Titel

Video: Boeren en burgers voor natuur in het Binnenveld

Pauline van Tuyll maakte een video over De Binnenveldse Hooilanden. Zij deed dat in opdracht van Cees Oosterwijk en Jack Bogers die een hoofdstuk schrijven over Burgerinitiatieven in het te verschijnen boek ”Transitieagenda voor een circulaire economie” onder redactie van Gertrud Blauwhof, Esther van Eijk, Stan Kerkhofs en Willem Verbaan.

Dit boek wordt door een schrijversgroep van ongeveer 20 deskundigen geschreven en behandelt allerlei mogelijkheden voor en aspecten van een circulaire economie. Het boek zal begin volgend jaar verschijnen.

Blaarkoppen op biologische boerderij De Hooilanden

Het hoofdstuk over Burgerinitiatieven (ook wel Commons genoemd) richt zich op initiatieven die duurzaam zijn, (meer) samenwerking van betrokkenen tot stand brengen, de natuur herstellen en het initiatief zijn van burgers. De schrijvers bespreken twee “commons” in het hoofdstuk aan de hand van vragen als: wat was de aanleiding, wat deed de vonk overspringen, tegen welke problemen liep het initiatief aan, hoe gaat het na enige tijd, wat zijn gemeenschappelijke kenmerken?  De Binnenveldse Hooilanden passen in dit kader.

De video ondersteunt de documentatie van het burgerinitiatief Binnenveldse Hooilanden. Pauline van Tuyll filmde, regisseerde en produceerde deze mooie video, die we graag met U delen. Maar wel onder een voorwaarde: De video of delen ervan mag niet zomaar gebruikt worden voor andere doeleinden dan deze publicatie op de website van Mooi Binnenveld.

Dit is de link: https://vimeo.com/544311567

Tekst op basis van informatie van Jack Bogers

Video en fotos: Pauline van Tuyll, Fairbeeld producties

Recent nieuws