Kunst in 2023 © Willem Heemskerk

Kunst aan het Klompenpad op 8 en 9 juni

Op 8 en 9 juni 2024 vindt op Landgoed de Lieskamp in Wageningen opnieuw het ‘Kunst aan het Klompenpad’ evenement plaats. Kunst en natuur komen samen voor een kunstzinnig en sportief weekend. Wandelaars en fietsers kunnen zich onderdompelen in een visuele ervaring met kunstwerken van hout, glaswerk, keramiek, brons, poëzie en meer. tentoongesteld door diverse regionale kunstenaars. De regionale kunstenaars die tenteoonstellen lichten hun werken toe en creeren zelfs ter plekke nieuwe kunst.

Rotary Club Wageningen Bergpoort verzorgen op Landgoed De Lieskamp koffie, thee en lekkers. De opbrengsten komen ten goede aan het ‘Droomreisje naar de Efteling’ voor Wageningse kinderen zonder vakantiemogelijkheden.

Het evenement begon als een manier om kunst toegankelijk te maken tijdens de coronapandemie. Met meer dan 1000 deelnemers sinds 2021, en positieve waarderingen van kunstenaars en bezoekers, is ‘Kunst aan het Klompenpad’ een gewaardeerde traditie.

‘Kunst aan het Klompenpad’ vindt plaats op 8 en 9 juni 2024. Zelfstandige kunstenaars, Landgoed De Lieskamp en Cultuurteam BBLTHK ondersteunen dit initiatief.

Er zijn diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar vanuit Rhenen, Bennekom en Wageningen. Het Harsloër Klompenpad op Landgoed De Lieskamp voert langs de kunstwerken. Dit klompenpad loopt ook door het gebied van Mooi Binnenveld en de Cooperatie Binnenveldse Hooilanden.

Parkeergelegenheid ter plaatse is beperkt. Bezoekers kunnen beter te voet of per fiets komen. Voor meer informatie over deelnemende kunstenaars en routes, bezoek Kunst aan het Klompenpad.

Tekst: de Lieskamp
Foto’s: Kunst in 2023 © Willem Heemskerk

Recent nieuws