De overhandiging van de laarzen voor het 100e certificaat aan een afvaardiging van de vijf huishoudens. V.l.n.r. Kees de Ruiter, Maarten, Vera en Lisan Schutyser, Susan Gabriels, Joke van Oostrum, Driek Enserink

Het 100e certificaat!

De crowdfundingactie verloopt succesvol. Vorige week is voor het 100e certificaat ingetekend. Dat betekent dat er vanuit de samenleving uit Wageningen, Bennekom, Ede, Veenendaal en Rhenen al 100.000 euro ter beschikking wordt gesteld voor de aankoop van 50 hectare nieuwe natuur in het Binnenveld.

Op het 100e certificaat is gezamenlijk ingetekend door een groep van vijf huishoudens uit de wijk Noordwest in Wageningen. Kees de Ruiter, voorzitter van Mooi Binnenveld, is blij met de voortgang: ”Het is mooi om te zien dat er zoveel animo is voor ons initiatief. Voor het 100e certificaat hebben we een paar laarzen uitgeloofd. Deze heb ik met plezier overhandigd aan twee dochters van een echtpaar uit de groep intekenaars. Zij gaan nog jarenlang genieten van de nieuwe natuur in het Binnenveld. Dat genieten lukt een stuk beter met droge voeten. Met een paar laarzen kunnen ze makkelijker de natte hooilanden in.”

Er is, in combinatie met financiële middelen uit fondsen en subsidies, nu voor meer dan 200.000 euro toegezegd. Het streefbedrag is 400.000 euro. Daarom zal in de komende maanden de actie worden voortgezet met lezingen, excursies en wijkacties en met het aanschrijven van fondsen.

Op de foto: De overhandiging van de laarzen voor het 100e certificaat aan een afvaardiging van de vijf huishoudens. V.l.n.r. Kees de Ruiter, Maarten, Vera en Lisan Schutyser, Susan Gabriels, Joke van Oostrum, Driek Enserink

Recent nieuws