Kleinschalig maaien met eenasser

Help mee hooien in het terrein van Mooi Binnenveld!

Wegens de slechte weersomstandigheden is het hooien op zaterdag 13 juli GEANNULEERD.

Begin juli gaat Mooi Binnenveld een proef doen met kleinschalig maaien. Met behulp van een kleine maaibalk die met de hand wordt bestuurd, een zogenaamde éénasser. We gaan kleine stukken in het terrein maaien. Het doel is om hiermee extra te verschralen en zodoende een kwaliteitsimpuls aan de vegetatie te geven. Zo kunnen we bijvoorbeeld stukken met dominantie van pitrus of veldrus aanpakken. Dit zal tot een verbetering van de soortensamenstelling leiden.

Dit is wel een arbeidsintensieve klus, aangezien het allemaal handwerk betreft. De beheerder van Mooi Binnenveld voert het maaiwerk uit. Bij het hooien en afvoeren van het maaisel kunnen we veel hulp gebruiken. Het maaisel gaan we binnen enkele dagen na het maaien bij elkaar harken en vervolgens met behulp van berries (soort draagbrancard) naar de dichtstbijzijnde kade brengen (zie foto).
Steek je graag een paar uur je handen uit de mouwen, kom ons dan mee helpen hooien! Dat is bovendien een mooie kans om op plekken te komen, waar je normaal gesproken niet mag lopen. En daarnaast help je ons terrein een mooie kwaliteitsimpuls te geven! Mooi Binnenveld zorgt voor gereedschappen (harken, hooivorken en berries) voor circa 25 personen. Neem als het kan je eigen handschoenen mee. Voor koffie, thee, water en wat lekkers wordt gezorgd.

We waren al aan de slag op zaterdag 6 juli, maar willen verder op zaterdag 13 juli tussen 9.00 en 12.30. Verzamelen bij knooppunt 13. Bij slecht weer annuleren we en staat dit op de website. Mocht je op een ander moment tijd hebben om te helpen in de eerste twee weken van juli, meldt je dan via info@mooibinnenveld.nl onder vermelding van ‘’hooien mooi binnenveld’’. Dan proberen we nog een ander moment te plannen om gezamenlijk aan de slag te gaan. Alle hulp is welkom!

Lees meer over het maaibeleid van Mooi Binnenveld

Foto’s: Patrick Jansen

Recent nieuws