Gevlekte orchis

Genoeg geld ingezameld voor aankoop van ruim 30 hectare

Het door Mooi Binnenveld nu ingezamelde bedrag van €250.000,- is voldoende om ruim 30 hectare natuurgrond binnen het project Binnenveldse Hooilanden aan te kopen. Dit geld is ingezameld via  inschrijvingen voor certificaten en bijdragen van de gemeente Wageningen en enkele fondsen. Bij de berekening van het aantal hectares gaan we vooralsnog uit van een prijsindicatie van de provincie. In september wordt de grond daadwerkelijk getaxeerd. Dan weten we hoeveel hectare grond er precies kan worden aangekocht met het dan ingezamelde bedrag. Ook wordt in september duidelijk welk totaalbedrag er nodig is voor de 50 hectare die we als Mooi Binnenveld willen aankopen.

De mooie tussenstand van 30-35 hectare komt vooral doordat de inschrijving voor certificaten nog steeds voorspoedig verloopt. Opvallend is dat er de laatste tijd niet meer alleen vanuit Wageningen inschrijvingen binnenkomen maar ook uit Bennekom, Ede, Veenendaal, Rhenen en zelfs Doorwerth. Dit toont de positieve betrokkenheid aan van velen uit de wijde omgeving rond het Binnenveld.

Dankzij de initiatieven van de actieve crowdfundcommissie komen steeds meer mensen te weten over Mooi Binnenveld en de mogelijkheid om een certificaat aan te schaffen. Zo zijn er regelmatig buurt- en straatacties en worden omwonenden uitgenodigd voor een bijeenkomst waarbij ze via een PowerPointpresentatie geïnformeerd worden, worden er lezingen gehouden bij allerlei maatschappelijke organisaties in de regio, worden folders verspreid via boekhandels of bijvoorbeeld bij een filmavond over duurzame landbouw in filmhuis MovieW en vinden de folders in de folderkast nog steeds veel aftrek.

Recent nieuws