Contract tekenen

Even voorstellen: onze nieuwe beheerder

Mijn naam is Anneke Meijer en ik woon ruim 30 jaar in Wageningen, vlakbij de Binnenveldse Hooilanden😊. Eind jaren 80 studeerde ik tropische plantenteelt in Deventer en kwam begin jaren 90 naar Wageningen om plantenziektenkunde te studeren. Ik was werkzaam in Ghana, bij de NVWA en heb diverse communicatiefuncties vervuld.
Zo’n 5 jaar geleden besloot ik mijn loopbaan om te buigen van ‘kantoor in het groen’ naar buiten ‘in de groene praktijk.’ En dat bevalt goed! Ik heb verschillende cursussen en excursies (KNNV) op het gebied van ecologie en groenbeheer gevolgd. Inmiddels heb ik de natuurgidsenopleiding (IVN/KNNV) bijna voltooid en mijn onderzoeksgebied voor deze opleiding is ‘Binnenveld Zuid’. Ik ben regelmatig in de Binnenveldse Hooilanden om te wandelen, te fietsen en vogels te spotten. En om soortgroepen te bestuderen en me te verwonderen over de schoonheid van dit fraaie landschap.

Beheerervaring heb ik via Staatsbosbeheer en de Heemtuin van Natuurcentrum Arnhem opgedaan. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking met beheerder Thomas Kroon en andere collega’s van Mooi Binnenveld, vrijwilligers en recreanten. Maar vooral hoop ik op prachtige seizoenen in een zich ontwikkelend Binnenveld waarin veel soorten planten, insecten, vogels en andere dieren floreren met een daarop goed aangepast en zorgvuldig beheer!

Tekst: Anneke Meijer
Foto’s: Willem Heemskerk

Recent nieuws