erezilver voor Driek

Driek Enserink onderscheiden met het Wagenings erezilver

Driek Enserink werd woensdagavond 25 november, tijdens de online ALV van Mooi Binnenveld, in huiselijke kring onderscheiden met het Wagenings erezilver.
“U staat bekend als de onvermoeibare crowdfunder tijdens de aankoop door Moi Binnenveld van  50 hectare Binnenlandse Hooilanden.
Uw acties brachten maar liefst 35% van het benodigde bedrag op. Zelfs onze Majesteit Koning Willem-Alexander wist dit succes en benoemde het tijdens zijn bezoek aan het gebied op 13 december 2018”, zo sprak burgemeester Geert van Rumund hem toe.
Mede dankzij Drieks inzet heeft ‘Mooi Binnenveld’ zich kunnen ontwikkelen tot een landelijk voorbeeldproject.

Diversiteit aan activiteiten

Driek Enserink is op vele gebieden actief als vrijwilliger. Hij zit een dag in de week op kantoor van Stichting Mooi Binnenveld en is daar verantwoordelijk voor de boekhouding, leden administratie, BTW aangiftes, contributie en de jaarrekening. Het aankopen van de 50 hectare natuurgebied door de Stichting Mooi Binnenveld is mede gelukt door de laagdrempelige crowdfund acties van Driek. Hij bleek zeer creatief in het bedenken van ludieke acties om de certificaten te verkopen. Natuurlijk leverde hij de geprinte versies persoonlijk bij de koper af. Hij is een verbinder als het gaat om het opzetten van samenwerkingsverbanden zoals bijvoorbeeld met Weidevogelbescherming-Oost, Waterschap Vallei en Veluwe en de Cameraclub Wageningen. Daarnaast geeft hij aan de ruim 300 leden persoonlijk advies over de Geefwet bij het invullen van de belastingaangiftes. Deze wet maakt giften aan een goed doel fiscaal aftrekbaar.

Zijn vrouw Joke spelt Driek het erezilver op,

Bescheiden en gedreven persoonlijkheid
DriekEnserink wordt omschreven als een zeer bescheiden, maar gedreven persoonlijkheid. Mede dankzij zijn inzet heeft dit unieke initiatief ‘Mooi Binnenveld’ zich kunnen ontwikkelen tot een landelijk voorbeeldproject. Stichting Mooi Binnenveld is trots en blij met de inzet van de heer Enserink en dat geldt waarschijnlijk ook voor veel Wageningers en andere natuurliefhebbers die van het nieuwe natuurgebied komen genieten.

 

 

 

foto’s: Remko Enserink

 

 

Recent nieuws