Driek Enserink onderscheiden met het Wagenings erezilver

Driek Enserink onderscheiden met het Wagenings erezilver

Persbericht van de Gemeente Wageningen
( woensdag 25 november 2020)

De heer Driek Enserink onderscheiden met het Wagenings erezilver

De heer Driek Enserink werd woensdagavond 25 november door burgemeester Geert Van Rumund in huiselijke kring onderscheiden   met het Wagenings erezilver. De heer Enserink volgde nietsvermoedend op afstand de algemene leden vergadering

Driek wordt toegesproken door de burgemeester

van stichting Mooi Binnenveld. Vanwege corona vergadert de stichting digitaal. Burgemeester Van Rumund:” U staat bekend als de onvermoeibare crowdfunder tijdens de verkoop van de 50 hectare Binnenlandse Hooilanden. Uw acties brachten maar liefst 35% van het benodigde bedrag op. Zelfs onze Majesteit Koning Willem-Alexander wist dit succes en benoemde het tijdens zijn bezoek aan het gebied op
13 december 2018”.
De heer Enserink ontving het erezilver voor zijn belangeloze en persoonlijke inzet voor de Wageningse samenleving. Zijn activiteiten zijn van bijzondere betekenis voor Wageningen.

Diversiteit aan activiteiten

De heer Enserink is op vele gebieden actief als vrijwilliger. Hij zit een dag in de week op kantoor van Stichting Mooi Binnenveld en is daar verantwoordelijk voor de boekhouding, leden administratie, BTW aangiftes, contributie en de jaarrekening. Het aankopen van de 50 hectare natuurgebied door de Stichting Mooi Binnenveld is mede gelukt door de laagdrempelige crowdfund acties van de heer Enserink. Hij bleek zeer creatief in het bedenken van ludieke acties om de certificaten te verkopen. Natuurlijk leverde hij de geprinte versies persoonlijk bij de koper af. Hij is een verbinder als het gaat om het opzetten van samenwerkingsverbanden zoals bijvoorbeeld met Weidevogelbescherming-Oost, Waterschap Vallei en Veluwe en de Cameraclub Wageningen. Daarnaast geeft hij aan de ruim 300 leden persoonlijk advies over de Geefwet bij het invullen van de belastingaangiftes. Deze wet maakt giften aan een goed doel fiscaal aftrekbaar.

Zijn vrouw Joke spelt Driek het erezilver op,

Bescheiden en gedreven persoonlijkheid
De heer Enserink wordt omschreven als een zeer bescheiden, maar gedreven persoonlijkheid. Mede dankzij zijn inzet heeft dit unieke initiatief ‘Mooi Binnenveld’ zich kunnen ontwikkelen tot een landelijk voorbeeldproject. Stichting Mooi Binnenveld is trots en blij met de inzet van de heer Enserink en dat geldt waarschijnlijk ook voor veel Wageningers en andere natuurliefhebbers die van het nieuwe natuurgebied komen genieten.

 

 

perbericht: Gemeente Wageningen

foto’s: Remko Enserink