Bosruiter c Hennie Roelofsen

De eerste vogelexcursies in mei

De eerste excursies naar de Binnenveldse Hooilanden hebben al weer plaatsgevonden. De deelnemers hebben veel vogels gezien zoals kievit, grutto, tureluur, gele kwikstaart, graspieper, watersnip maar ook de eerste bloeiende planten als de pinkster- en koekoeksbloem. En ze hebben ook het gebied beter leren kennen en gezien hoe de natuur zich ontwikkelt.

In de komende weken zijn er ook weer nieuwe excursies. Onder leiding van enthousiaste en ervaren gidsen ga je, wandelend of fietsend, de Binnenveldse Hooilanden in.

Kom genieten van dit moois tijdens één van de volgende excursies:

Op dinsdag 7 mei a.s. is er een avondexcursie waar je kunt luisteren en kijken naar de vogels. Het is een rustige tijd van de dag met mooi licht. Voor de vogels is het vaak een drukte van belang maar het is een hele kunst om de vogels echt te kunnen spotten. Graag aanmelden voor deze excursie: info@mooibinnenveld.nl. Dinsdag 7 mei 2024, 19.00-iets voor het donker wordt, vanaf fietsknooppunt 13 (hoek Nieuwesteeg-Veensteeg).

Zwarte ruiter

Op zaterdag 11 mei a.s. organiseren we een ochtendexcursie, voor de echte vroege vogels. De tijd van de dag om de vogels uitbundig te horen zingen en rond te zien vliegen. Graag aanmelden voor deze excursie: info@mooibinnenveld.nl
Zaterdag 11 mei 2024, 6.00-8.00 uur, vanaf fietsknooppunt 13 (hoek Nieuwesteeg-Veensteeg).

Heb je een verrekijker of scoop, neem die dan mee!

Foto’s: Hennie Roelofsen (Bosruiter boven)
Tekst: Hans Vellema

Recent nieuws